tiistai 24. toukokuuta 2011

Jämälankailua

Iltojen muututtua valoisiksi käsityöt ovat jääneet vähemmälle. On niin paljon kaikkea hommaa; puutarhapalstaa, kesän suunnittelua, kivoja kirjoja, ulkona hengailua. Kesämökillä käydessäni totesin kuitenkin patalapputilanteen olevan siellä suorastaan kriittinen: mökin ulkosaunasta löytyi kaikki kaapit koluttuani yksi pieni virkattu patalappu, joka sekin oli jossain operaatiossa ottanut vähän damagea ja palanut puoliksi. Täytyyhän kesällä kuitenkin saada perunakattilaa nosteltua, joten virkkuukoukku ja jämälangat esiin.

IMG_4174

Aioin ensin tehdä patalapuista ihan yksipuoliset, mutta tuo pylväsvirkkaukseni olikin sen verran harvaa, että päädyin tekemään lapuille yksivärisen kääntöpuolen. Eri puoliskot on yhdistetty kiinteillä silmukoilla ja nypylöillä.

IMG_4161

Samantien kun nämä sain käsistäni, aloin tekemään jämistä myös sukkasia. Mökillä olisi mukava olla kotoisa korillinen villasukkia omia ja vieraiden varpaita lämmittämään: jämälangoista tehtynä, sileää neuletta kirkkailla raidoituksilla. Nämä sukat tehtiin puhtaalla mummo-designilla: kun yksi lanka osoitti loppumisen merkkejä, otettiin rohkeasti ja kokonaisuudesta tai väriharmoniasta piittaamatta mukaan uudenvärinen lanka, jolla raidoitusta jatkettiin. Tykkään näistä kovin, vaikka ovatkin vaatimattomat. Onneksi kaapinperällä on vielä jäljellä lisää perussukkalankoja lupaavan epämääräisissä nyttyröissä.

IMG_4192

7 kommenttia:

 1. Ihania jämälankailuja, nuo sukkaset varsinkin.

  VastaaPoista
 2. Onpas hauskat nuo patalaput! Tuollaiset projektit on jotenkin kovin rentouttavia. Pitäisi itsekin pitkästä aikaa virkata patalappuja ja muuta pientä.

  VastaaPoista
 3. Kauniita töitä, ja houkuttelevat lankavarastot tuolla edellä :)

  VastaaPoista
 4. Jämälangat on addiktoivia... Kiitos kommenteista!

  VastaaPoista
 5. Kauniita väriyhdistelmiä, kiitos inspiraatioista - päätin itsekin alkaa virkata patalappuja!

  VastaaPoista
 6. Nää on Hanna ihan tosi ihania! Tosi kivat värit!

  VastaaPoista
 7. Ihanat patalaput, pitäisi itsekin tehdä tuollaiset. Aina vain pelkään, että lanka on 'väärää' niin että polttaa läpi. Muutama sellainen kokeilu on tullut tehtyä... :)

  VastaaPoista