keskiviikko 15. tammikuuta 2014

Uusi lempilanka

Toivottavasti en ole ainoa ihminen jonka päivän kohokohta on, tai ainakin voisi olla, se kun shetlantilaiset lähettää lankanäytteitä.

IMG_1177

Jamieson & Smithin 2-ply Jumper Weight -lankaa olen kuolannut jo pitkään ja suuresti kadehtinut brittejä helposta pääsystä lankavarastojen äärelle. Shetlannissa kasvaneiden lampaiden Shetlannissa kehrätty villa kuulostaa aivan liian hyvältä ollakseen totta, ja kun vielä värikartta on tosi laaja ja hinta kohdallaan ja langasta on netissä näytteillä toinen toistaan uskomattomampia kirjoneuleita, niin ei ole käytännössä yhtään syytä olla hommaamatta lankaa. (Eihän?) Ensikosketus kuitenkin vaatimattomasti lankakartan kautta.

IMG_1187

Eeee en kestä. Uusi lempilanka.

No ei vaan, toki tilasin samalla pari kerää lankaakin. Se on ihanaa, tietysti. Yritän olla korkkaamatta sitä ennenkuin olen neulonut loppuun yhdet ufo-lapaset mutta koville ottaa.

IMG_1180

Aavistan että ei ole ihan normaalia, tai ainakin normaalin rajamailla, olla näin innoissaan lankanäytteistä, ehkä joku kontrollifriikkeys ainakin olisi diagnoosina jos fiilistelee järjestykseen laitettuja langantupsuja. Mutta tässä iässä voi varmaan jo luovuttaa. Eli eikun jei, lankanäytteitä!

11 kommenttia:

 1. Ehdottomasti lempilanka on pienoisen hulluuden arvoinen!

  VastaaPoista
 2. Tuntuuko pehmoiselta myös?

  Ja kyllä mä ymmärrän. Yhden pellavalangan värikarttalappuiset majailee jo toista vuotta viinihyllyssä. Älä kysy miksi siellä. Kerran meinasin heittää pois mutta jäinkin silittelemään niitä värejä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Villaksi pehmoista, eihän se nyt mitään silkkiä ole mutta hyvin ovat kehränneet. Lopullinen totuushan paljastuu vasta neuloessa. Mut hei, pellavalaput ja viini, miksipä ei yhdistäisi kaikkia hyviä asioita samaan paikkaan!

   Poista
 3. Kauniita lankoja. Mulla on myös jonossa malleja tuolle langalle ja kovasti kiinnostaa että oisko kovin pistelevä ja kutittava vai mahdollinen uusi lempilanka!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Veikkaan että raporttia seuraa! Itsekin toivon että tuo olisi neulottunakin vielä kutittamatonta.

   Poista
 4. oi voi, tuo on juuri se kehräämö, jonka lankoja Kate Davies hehkuttaa ja käyttää neulemalleissaan...ja sieki vielä, ja vielä todistat, että niitä voi hankkia vaikkei niitä kulman takana myydäkään...Apua, nuo värit räjäyttää minun tajunnan...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No Kate D.:hän se on täälläkin pahin syypää ja inspiraattori. Tuli muuten tosi nopeasti postissa :)

   Poista
 5. Hitsit, minulla on aivan sama vimma shetlantilaisten suhteen! Yhden kerran olen silitellyt keriä livenä Lontoon Loopissa, mutta kun siellä oli niin paljon muutakin siliteltävää että otti ihan sydämen päälle, jätin ostamatta ja se, jos mikä, oli hulluutta. Saatoit siis nyt avata tämän tätösen putkiaivohanat Shetlannin suuntaan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä luulen että se Loop on semmoinen paikka joka kannattaa kiertää kaukaa, sen perusteella mitä olen siitä kuullut :) Vaan vielä kun joku suomalainen kauppa innostuisi ottamaan tätä valikoimiin! Mielellään joku joka sijaitsee itseäni tosi lähellä. (Tai jos jo on jossain myynnissä niin en ole vaan huomannut, saa vinkata!)

   Poista