lauantai 6. syyskuuta 2014

Jou!

Eli täälläpä sitä vaan huudellaan jou! (Huusin tässä lomalta palattuani jou! kauempana käytävällä kulkevalle työkaverilleni, ihan tervehdysmielessä. Hän vastasi että täällä sitä vaan huudellaan jou! Se oli mielestäni niin hienosti sanottu, samalla kovin syyllistävästi että sarkastisesti, heti alkoi epäillä joutteluaan ja miettiä että kaipa sitä jotain parempaakin tekemistä olisi, joku raportti kirjoitettavana tai näyte analysoitavana, että aion tästä lähin sanoa noin kaikille nuoremmille tieteenharjoittajille jotka erehtyvät huutamaan jou! Turha huudella mitään räppihuutoja! Kohta vielä luukuttavat Tsiikkiä keskusradiosta!)

No niin, siis. Tein mahtavilla pöydäkudinpuillani, jotka tosin ovat kesän ajan olleen yhtä kovalla käytöllä kuin muutkin käsityövälineet, eli eivät yhtään kovalla, täsmällisesti sanoen nollakäytöllä, kuitenkin, tein niillä tämmösen huivin!

IMG_1662

Siinä on loimena Wollmeisea värissä Spice Market, se on hieno väri se, ja sitten tuona kudinlankana (en tiedä sen nimeä, mikä lienee termi) Lanitium ex Machinan perussukkalankaa, muistaakseni jossain kokeellisessa värissä, kerran ostin sen jostain messuilta ja olen sittemmin unohtanut mitä tuli silloin lanitiumilaisten kanssa tarkasti ottaen puhuttua.

IMG_1644

IMG_1672

Lankaa meni 10 dpi:n pirralla täydet kerät eli 150 g loimea ja 100 g sitä-toista-lankaa. Täytyy sanoa että kerrankin tuli se väriyhdistelmä mitä haettiinkin!

11 kommenttia:

 1. Loimilanka ja kudelanka ne taitavat olla. Minullakin on ollut suunnitelmissa kutoa Wollmeisesta kangaspuissa huiveja.

  VastaaPoista
 2. No onpas kyllä hieno. Hitto vie. Mä just mietin näitä sun kangaspuita yks päivä ja ajattelin, että kyllä voin varmasti elää ilmankin. Olin ilmeisesti tosi väärässä. Että jou vaan.

  VastaaPoista
 3. Oo miten upea väriyhdistelmä!

  VastaaPoista
 4. Tosi hieno. Sä saat tuon kutomisen ja loimittamisen kuulostamaan niin helpolta =)

  VastaaPoista
 5. Kyllä onkin upea! Jou upealle ja tekijälle!

  VastaaPoista
 6. Sattuipa tämä postauksesi nyt sopivaan saumaan. Opinnoissa on kudonnan kurssi alkamassa ja ehdin jo tässä miettiä, että mitä sitä saisi aikaiseksi pienemmillä välineillä. Nuo täyskokoiset kangaspuut kun ovat melkoisen hallittseva sisustuselementti :-) Ainakin tämän tietolähteen mukaan siis hienoja huiveja.

  VastaaPoista
 7. Ihan mahtava huivi! Ja värit on kyllä kertakaikkisen onnistuneet! Mullakin ois pienoiset kangaspuut, joilla tän kokoista huivia vois vääntää... pitäisköhän oikein rohkaistua...

  VastaaPoista
 8. Oi että miten kaunis huivi! Kyllä ne pöytäpuut nyt pitää hankkia.

  VastaaPoista
 9. Hyvä ihme miten hieno! Tekee melkein mieli lähteä kaivamaan kangaspuita vintistä, nää vaan ei ihan pöydälle mahtuis :D

  VastaaPoista