lauantai 24. maaliskuuta 2012

Vaatenostalgiaa ja ompeluksia

Käväisin viime viikolla katsomassa elokuvissa Kuudennen kerroksen naiset (Les femmes du 6ème étage). Elokuva itsessään oli ihan viihdyttävä, ajoittain tosin aikamoista soopaa, mutta 60-luvun espanjalaisten kotiapulaisten puvustus oli jotenkin ihana! Paitamekkoja, villatakkeja, villahuiveja, hulmuhelmoja, värejä! (No okei, tässä vielä traileri.) Inspiroiduin niin kovin, että yritin parina iltana etsiä hulmuhelmoja kaupoista. Vaan eihän sieltä koskaan mitään löydä silloin kun on jotain mielessä. Oli siis otettava kaavapaperi ja ompelukone kauniiseen käteen ja yritettävä itse.

Harmaa ja musta ovat talvipukeutumiseni kulmakivet, ja ihan kovin railakkaisiin ja keväisiin väri-iloitteluihin en tässä projektissa vielä uskaltanut lähteä. Ties vaikka tulee vielä takatalvi. Mutta onpa ainakin hulmuhelmat.

IMG_6993

Tämä oli ensimmäinen yritelmä. Kaava on kaarrokehame mainiosta Joka tyypin kaavakirjasta ja kangas pikkukukkaista puuvillaa Eurokankaasta.

IMG_6981

Puolihameesta rohkaistuneena leikkasin vielä trikoomekon. Kaavat ovat yhdistelmä samaa kaarrokehametta ja yläosa muokattu Ottobre Womanista 5/2010, kangas Eurokankaan palalaarista. Mekon kauluksessa on aika kaunis kaarroke, mutta kirjava kangas maskaa sen kyllä kokonaan.

Tykkään erityisesti pussittavista hihoista.

IMG_6961

Olen jotenkin ihan fiiliksissä ompeluksista, vaikka eivät kovin monimutkaisia olekaan. Olen yleensä käsittämättömän kärsimätön ompelija, mutta yritin kerrankin malttaa noudattaa ohjeita, leikata saumavarat huolella saman levyisiksi, silittää saumoja joka välissä ja muutenkin yrittää malttaa mieleni. Ilmeisestikin se kannattaa :)

Seuraavaksi tavoitteena on tästä rohkaistuneena ommella jotain värikkäämpää. Hui!

10 kommenttia:

 1. ilmeisesti kannattaa :) Tosi hienoja, tykkään etenkin tuosta harmaasta hameesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Harmaa on kyllä omakin suosikki, mutta kiva oli nähdä että mekonkin onnistuu siedettävästi ompelemaan!

   Poista
 2. Aivan ihana mekko ja vielä hienompi hames! Voi kun itekin jaksaisin opetella ompelemaan..!

  -Sanski-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos! ompelikone vaan esiin, kyllä se siitä lähtis varmasti!

   Poista
 3. Ihana mekko, kangaskin on suloinen! Milloinkahan mua puris taas ompelukärpänen - sitä ei oo paljon täällä näkynyt... :D

  VastaaPoista
 4. kiitos paula ja arualmaria. mä odottelen neulontainnostuksen paluuta mutta kyllä tuo ompeluinnostuskin kelpaa!

  VastaaPoista
 5. Voi kuinka hienoja juttuja olet ommellut! Molemmat näyttävät niin minun vaatekappaleiltani, että kai tässä on vielä kaivettava ompelukone naftaliinista ja ryhdyttävä ompelemaan, kun kaupoista ei tunnu löytyvän mieluisia.

  VastaaPoista
 6. Nättejä ompeluksia, kivoja kirjoneuleita ja muuta mukava sitten viime näkemän. :)

  VastaaPoista