sunnuntai 8. tammikuuta 2012

Sukkavaihteella

Kyllä sukkatehtaalta vielä vaan pukkaa parit sukat viimevuotisten aika monien sukkien kaveriksi. Kolme kerää Regian harmaata sukkalankaa piti laittaa sileäksi kun eivät mahtuneet sukkalankalaatikkoon. (Yritin vääntää hauskaa sanaleikkiä aiheesta sileäksi -> sileä neule, mutta en keksinyt. Voitte siis halutessanne kuvitella tähän hauskan sanaleikin.) (Joskin ehkä tuosta ei toisaalta mitään kovin hauskaa saa aikaiseksikaan.)

IMG_6006
Malli: Kerttu-sukat / uhoava gnu
Lanka: Regia 6-ply (100g)
Puikot: 2.75 mm

Tässä on kyllä mahtava malli, simppeli ja kaunis. En oikein itse ole viehättynyt monimutkaisiin koristeellisiin sukkamalleihin (jostain syystä takareunasta neulottavat silmukat, joita monissa malleissa paljon käytetään, ovat minulle tosi vastahankaisia) vaan tykkään enemmän tämmöisistä kikkailemattomista.

Näihin meni tasan kaksi kerää, kun kärjestä päin niitä suihkin menemään. Kolmas kerä yhdistettiin Nalle-jämiin ja tehtiin tossut.

IMG_6048

Malli: Nola's Slippers / Nola Miller

Nämä tossut kuuluvat taas sarjaan en-olisi-koskaan-neulonut-jos-en-olisi-nähnyt-muiden-neulomuksia - kerran taas kiitos kanssaneulojille inspiraatiosta. Jouduin vähän säätämään mallia, kun käytin ohuempaa lankaa, mutta nämä täytyy ehkä jossain vaiheessa neuloa myös paksusta langasta. Niin että viluvarpailla olisi kerrankin oikein kuuma!

IMG_6055

19 kommenttia:

 1. Ihanat nuo harmaat sukat! Ja tossut taitavat mennä to do-listalle :)

  VastaaPoista
 2. Kiitos Sirpa, ja suosittelen tossuja lämpimästi!

  VastaaPoista
 3. Ihanat Kertut! Oliko kaavion kääntämisessä varpaista aloitettuna jotain kommervenkkejä, vai teitkö kaavion vain niin kuin se olisi tehty nilkasta aloittaessa? Nola-tossutkin pitää nyt kyllä aloittaa.. :)

  Kaisa

  VastaaPoista
 4. Nuo Kertut on niin kauniit, itsekin olen neulonut sillä mallilla.
  Ja hauskat nuo tossut! :)

  VastaaPoista
 5. Kaisa, neuloin kaavion sellaisenaan. Toimii hyvin, joskin tuo pitsikuvio tulee silloin tietysti eripäin kuin alkuperäisessä mallissa, mutta mielestäni on yhtä hyvä noinkin päin.

  Salla, ei jääneet varmastikaan viimeisiksi kertuiksi, on kyllä kaunis malli!

  VastaaPoista
 6. ...tarkoitan siis Saila, ei Salla. Ipadin näppis on vähän turhan haasteellinen.

  VastaaPoista
 7. Ovatpa kauniita, molemmat varpaiden lämmikkeet. :)

  VastaaPoista
 8. Ihanan harmonisia sukkia sulta :)

  VastaaPoista
 9. Kertut on ihanat, olen neulonut niitä ainakin kolmet! Pitää varmaan tarttua noihin tossuihin tässä pian, kun toinen toistaan kauniimpia alkaa putkahtelemaan sieltä täältä. :)

  VastaaPoista
 10. kauniit kertut ja hirmu suloiset tossut! :)

  VastaaPoista
 11. Kauniit Kertut, tuo harmaa on kyllä oikein nätti väri.

  VastaaPoista
 12. Hii, Kertut on upeat. Tossutkin varmasti lämpimät.

  VastaaPoista
 13. mukavia kommentteja, kiitos! kerttu-malli on kyllä mahtava.

  VastaaPoista
 14. Harmaitten kauneutta ja kirjoa :)

  VastaaPoista
 15. kyllä pirle, harmaa on väreistä parhain! :)

  VastaaPoista
 16. Kauniit Kertut, väri iskee minuunkin täysillä :) Ja hauskat nuo toisetkin sukat/tossukat! Mulle käy usein niin, että joku neule on lehden kuvassa ihan tylsä tai jotenkin outo, sitten joku neuloo sen ja "räjäyttää pankin". Multa puuttuu kokonaan taito kuvitella neuleita toteutettuna jostain muusta langasta tai edes eri väristä, mikä rajoittaa aika paljon haluttavia malleja. Onneksi, sillä niitä ihaniakin on niin paljon!

  VastaaPoista
 17. helena, sama juttu. siksi lämpenen aina uusille malleille tosi hitaasti. onneksi muilla on parempi mielikuvitus!

  VastaaPoista