tiistai 17. tammikuuta 2012

Talvi yllättää neulojan

Keskeneräisiä.

IMG_5774

Kuljen kymmeneen pakkasasteeseen asti bussivaihdot ja kaupunkikävelyt pelkillä pitkillä ranteenlämmittimillä - ne voi vetää sormien suojaksi, mutta laukun penkominen ja bussilipun käsittely käy kätevästi kun sormet ovat käytössä. Viikonlopun pakkaset muistuttivat kuitenkin siitä, että kyllä lapasia vielä tarvitaan tänä talvena, vaikka leutoa on ollutkin. Näistä tulee tuplalapaset, Northman Mittens. (Mmm, Northman.) Ehkä ihanan pehmeillä alpakkaisilla sisälapasilla?

IMG_6085

Pari vuotta ihaillusta ja silitellystä Villa Laurilan paksusta gotlanninlammas + kainuunharmas -yhdistelmästä villatakki. Töissä tarvitaan lämmikettä, kun kolossaalinen 50-luvun toimistorakennus ei pakkasilla lämpene kovin trooppiseksi. Selailin tätä varten kovasti Ravelryn tietokantoja ja arvoin jossain Aidezin, Dark and Stormyn, Irish Coffeen ja Acer Cardiganin välimaastoissa, kunnes kyllästyin päättämättömyyteeni ja aloin vaan aika sokkona neulomaan raglan-takkia palmikoilla. Ajattelin että siitä tulisi edestä avonainen ja leveähköt 3/4-hihat. Tai niin pitkät kuin lankaa riittää, olen vähän hintsuilla metrilukemilla liikkeellä.

Löysin neulepussista myös nämä kesällä aloitetut kirjoneulelapaset, joista toinen on jo valmiinakin. Ne ovat jääneet vähän heitteille mutta kaihertavat kyllä mieltä, tykkään kirjoneuleesta mutta en väriyhdistelmästä - näin silmissäni alunperinkin valkoisen tilalla jotain vaaleaa luonnonruskeaa, mutta otin langat omista varastoista ja näillä oli mentävä. Ehkä jos ne värjäisi neulonnan jälkeen? Vai pitäiskö vaan purkaa ja aloittaa alusta?

IMG_4689

3 kommenttia:

  1. Oi, miten ihania lapasia tulossa! Ja villatakinkin valmistumista jään odottelemaan mielenkiinnolla. :)

    VastaaPoista
  2. Kauniita kirjoneulelapasia! Älä ihmeessä pura noita jälkimmäisiä. Voithan antaa ne vaikka lahjaksi jollekin, jonka tiedät tykkäävän tuosta väristä :)

    VastaaPoista
  3. Oi! Ihania lapasia =) Eikä saa purkaa =) Ihanat värithän tuossa on!

    VastaaPoista